31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Užijte si exotickou chuť a vůni s naším receptem na kari s kuřetem a kokosovým mlékem. Tento lahodný pokrm kombinuje křehké kousky kuřecího masa s bohatou omáčkou z kokosového mléka a přesnou směsí exotických koření. S každým soustem se budete cítit jako na tropické ostrově plném chutí. Pojďte objevit svět exotické kuchyně a připravte si tento úžasný kari s kuřetem a kokosovým mlékem. 
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 2 lžíce červené kari pasty
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 červená paprika
 - 1 mrkev
 - 200 g hrášku
 - sůl a pepř podle chuti
 - čerstvá petrželka (na ozdobu)
 
Postup
- Nejprve nakrájejte kuřecí maso na menší kousky, cibuli na kostičky a česnek nasekejte.
 - V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte kuřecí maso a maso opékejte, dokud není zvnějšku zlatavé a uvařené dovnitř.
 - Vložte do pánve červenou papriku a mrkev nakrájenou na nudličky. Smažte několik minut, dokud se zelenina lehce nepropeče.
 - Přidejte červenou kari pastu a promíchejte, aby se dostatečně rozmíchala po celé pánvi.
 - Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu.
 - Přidejte hrášek do pánve a nechte vařit asi 10 minut, dokud se neprovaří a nezměkne.
 - Podle chuti osolte a opepřete.
 - Kari servírujte teplé s přílohou rýže a ozdobte čerstvou petrželkou.
 

