31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť a vůni s naším receptem na kari s kuřetem a kokosovým mlékem. Tento lahodný pokrm kombinuje křehké kousky kuřecího masa s bohatou omáčkou z kokosového mléka a přesnou směsí exotických koření. S každým soustem se budete cítit jako na tropické ostrově plném chutí. Pojďte objevit svět exotické kuchyně a připravte si tento úžasný kari s kuřetem a kokosovým mlékem.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 g hrášku
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup
- Nejprve nakrájejte kuřecí maso na menší kousky, cibuli na kostičky a česnek nasekejte.
- V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a maso opékejte, dokud není zvnějšku zlatavé a uvařené dovnitř.
- Vložte do pánve červenou papriku a mrkev nakrájenou na nudličky. Smažte několik minut, dokud se zelenina lehce nepropeče.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte, aby se dostatečně rozmíchala po celé pánvi.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu.
- Přidejte hrášek do pánve a nechte vařit asi 10 minut, dokud se neprovaří a nezměkne.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Kari servírujte teplé s přílohou rýže a ozdobte čerstvou petrželkou.