13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kari s jehněčím masem a okurkami
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte exotický a chutný recept, vyzkoušejte kari s jehněčím masem a okurkami. Tento jemně kořeněný pokrm nabízí dokonalou ⁣kombinaci křehkých a ⁢dochucených okurek s něžným a šťavnatým jehněčím masem. Připravit ⁤ho⁢ není obtížné a jeho bohaté a intenzivní aroma jistě potěší vaše chuťové pohárky.⁢ Následujte jednoduchý recept a připravte si skvělý večeřní zážitek⁣ plný výrazných chutí.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička cukru
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 okurky
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá petrželka ⁣na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Do hrnce přidáme⁤ olivový olej a‍ na něm osmažíme cibuli dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený česnek a‌ orestujeme ho krátce.
  5. Přidáme kousky jehněčího⁢ masa ‌a opečeme​ z každé strany.
  6. Přidáme kari koření, kurkumu,‍ kmín, skořici, koriandr a cukr.⁢ Dobře promícháme a necháme chvíli osmahnout.
  7. Přidáme rajčatový protlak a smetanu ke šlehání a⁤ promícháme.
  8. Zakryjeme hrnec a necháme vařit při mírném​ varu asi​ 1 hodinu, dokud maso‍ není měkké a omáčka zhoustne.
  9. Mezitím oloupeme okurky a nakrájíme je na plátky.
  10. Po ‍jedné hodině vaření přidáme do omáčky nakrájené okurky a necháme vařit dalších 10⁣ minut.
  11. Případně dochutíme solí a ​pepřem podle chuti.
  12. Servírujeme s čerstvou nasekanou petrželkou jako ozdobou.