18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kari masálový kuřecí
zdroj: Recepty 24/7

Kari masálový kuřecí recept: Připravte si šťavnatý, exotický‍ pokrm plný zážitku pro svůj jazyk. S naším receptem ⁢na kuřecí kari masala se ponořte do bohatého kombinace koření, omastku a kuřecího masa. Nechte se unést vůní a chutí ‌tohoto klasického indického jídla, které vás překvapí svou jednoduchostí i‍ komplexností. Snažte se potěšit své chuťové pohárky s naším neodolatelným kuřecím kari masálem ještě ‍dnes! ‍

Suroviny:

  • 4 ks ⁣kuřecích stehenních nebo ⁣prsíček
  • 2 ⁢lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého ⁢kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1​ cibule (nasekaná)
  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená ⁣na kousky)
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvé koriandrové lístky (na ozdobu)

Postup:

  1. V misce smíchejte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr,‍ česnek a zázvor. Přidejte trochu soli a pepře ‍a dobře promíchejte.
  2. V misce nebo sáčku na potraviny ⁣dejte kuřecí maso⁤ a ⁢potřete ho připravenou směsí koření. Nechte maso marinovat minimálně 30 minut, nejlépe však několik hodin nebo přes ​noc v ledničce.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a osmažte nasekanou cibuli, dokud není⁣ zlatavá.
  4. Přidejte nakrájená rajčata⁢ a smažte je s cibulí, dokud se rozpadnou a vytvoří hustou omáčku.
  5. Přidejte marinované kuře a smažte ho ze⁣ všech stran, až dostane krásnou hnědou ‌barvu.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. ‍Přikryjte pokličkou ⁣a vařte na⁤ mírném ohni asi ⁢25-30⁤ minut, dokud není kuře měkké a⁢ šťavnaté.
  7. Pokud je‍ omáčka příliš‍ řídká, vařte ještě ⁤chvíli bez poklice, aby ⁤se zahušťovala.⁤ Případně můžete přidat trochu kukuřičného škrobu na zahuštění omáčky.
  8. Podávejte s rýží ‌nebo indickým chlebem (naanem) a posypte čerstvými koriandrovými lístky.