23. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari masala kuře
zdroj: Recepty 24/7

Chutné, kořeněné a plné lahodných⁣ chutí – to je recept na⁣ kari masala kuře. Tato indická specialita ⁤je ‌připravená s kuřecím masem, které je marinované v aromatické směsi kari koření a dalších⁤ dochucovadel. Potom se maso smaží s cibulí, česnekem​ a zázvorem, a když je připravené, podává se s čerstvou⁣ koriandrovou omáčkou a rýží. Příprava ​tohoto jídla je jednoduchá a⁢ rychlá, takže‌ si můžete vychutnat skvělou indickou kuchyni i doma. Vyzkoušejte tento recept na kari masala​ kuře a nechte se unést exotickými chutěmi!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (na kousky)
  • 2​ cibule (nasekané)
  • 3 stroužky ⁢česneku (nasekané)
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička​ mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté chilli papričky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • S čerstvou koriandrovou na dochucení‌ (nasekanou)

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a ‌osmahněte‌ na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a kuřecí maso. ​Osolte ​a opepřete podle chuti a smažte, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidejte kari‌ koření, kmín, kurkumu a​ chilli papričku. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozpustilo.
  4. Přilijte kokosové mléko a vařte ‍na ​mírném ohni asi 15 minut, dokud ⁤se omáčka neosladí a maso změkne.
  5. Před servírováním ‌posypte čerstvou nasekanou koriandrovou a podávejte s rýží nebo indickým chlebem.