23. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné, kořeněné a plné lahodných chutí – to je recept na kari masala kuře. Tato indická specialita je připravená s kuřecím masem, které je marinované v aromatické směsi kari koření a dalších dochucovadel. Potom se maso smaží s cibulí, česnekem a zázvorem, a když je připravené, podává se s čerstvou koriandrovou omáčkou a rýží. Příprava tohoto jídla je jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat skvělou indickou kuchyni i doma. Vyzkoušejte tento recept na kari masala kuře a nechte se unést exotickými chutěmi!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky mleté chilli papričky
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- S čerstvou koriandrovou na dochucení (nasekanou)
Postup
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a kuřecí maso. Osolte a opepřete podle chuti a smažte, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte kari koření, kmín, kurkumu a chilli papričku. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozpustilo.
- Přilijte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se omáčka neosladí a maso změkne.
- Před servírováním posypte čerstvou nasekanou koriandrovou a podávejte s rýží nebo indickým chlebem.