15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kari kuřecí masala je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodnou směs kuřecího masa, zeleniny a aromatických koření, která se stane skvělou volbou pro vaši domácí večeři. Sledujte náš jednoduchý postup a během krátké doby si vychutnejte dokonalou kombinaci pikantnosti a sladkosti, která vám rozproudí chuťové buňky. Připravte si kari kuřecí masala a nadchněte své blízké tímto výjimečným jídlem plným indické speciálních ingrediencí.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička chilli papriček (nasekaných)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml kokosového mléka
- sůl (podle chuti)
- olej (na smažení)
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Vařte a míchejte, dokud maso není zevnitř uvařené.
- Přidejte kari koření, kurkumu, mletý koriandr, kmín, zázvor a chili papričky. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na maso.
- Přidejte rajčatový protlak a kokosové mléko. Dochutíme solí podle chuti.
- Vaříme na středním plameni asi 15-20 minut, dokud se omáčka nepřepokládá.
- Servírujte kari kuřecí masala s rýží nebo naan chlebem.