15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari kuřecí masala
zdroj: Recepty 24/7

Kari kuřecí masala je tradiční indické ‌jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodnou směs kuřecího masa, zeleniny a aromatických koření, která se stane skvělou volbou pro vaši domácí večeři. Sledujte náš jednoduchý postup a​ během krátké doby si ‍vychutnejte dokonalou kombinaci pikantnosti a sladkosti, která⁤ vám rozproudí chuťové ‌buňky. Připravte ⁤si kari kuřecí masala a nadchněte⁤ své blízké tímto výjimečným jídlem ‌plným indické speciálních ingrediencí.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného ​na kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3 stroužky česneku⁢ (nasekané)
  • 2 lžíce​ kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička chilli papriček (nasekaných)
  • 1 ⁢lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl​ (podle chuti)
  • olej (na smažení)

Postup

  1. Na⁢ pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte​ česnek a kuřecí maso. Vařte a míchejte, dokud maso není zevnitř‌ uvařené.
  3. Přidejte kari koření, ​kurkumu, mletý koriandr, kmín, zázvor a chili papričky. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na maso.
  4. Přidejte rajčatový⁤ protlak ‍a kokosové mléko.⁤ Dochutíme solí podle chuti.
  5. Vaříme na ‍středním plameni ‍asi 15-20 minut, dokud se omáčka‍ nepřepokládá.
  6. Servírujte kari ‌kuřecí masala s‌ rýží ⁢nebo naan chlebem.