2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kančí závitek amatriciana
zdroj: Recepty 24/7

Kančí závitek⁤ amatriciana je lahodný italský‍ recept ⁤plný bohatých chutí. Tento jednoduchý a přesto výrazný pokrm kombinuje tenké rezance⁣ s plátky kvalitního ⁣kančího masa,​ pikantním ⁢rajčatovým omáčkem‌ a nastrouhaným⁣ sýrem pecorino. Užijte si dokonale vyváženou kombinaci‌ sladkého, pikantního a ⁣sočného při každém soustu. Vyzkoušejte kančí závitek amatriciana a přineste do⁣ svého ⁢jídelníčku něco ‍nového ⁢a ⁣neodolatelně italského.

Suroviny

  • 400g ⁤kančího ⁣masa
  • 200g pancetty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených​ rajčat
  • 1 lžička ⁢sušeného oregana
  • 1 lžička ​chilli papriček
  • olivový olej
  • sůl a‌ pepř
  • 400g těstovin
  • parmazán (volitelně​ pro posypání)

Postup

  1. Nejprve⁣ nakrájejte kančí maso na menší kousky a pancettu ⁣na tenké plátky.
  2. Cibuli a ‍česnek oloupejte a‌ nakrájejte na drobné kousky.
  3. Do většího hrnce si ⁢rozehřejte trochu ⁣olivového ⁢oleje a ‍osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kančí‍ maso a pancettu a opečte ⁤je z každé strany dozlatova.
  5. Přidejte‍ krájená rajčata,​ oregano a chilli⁤ papričky. Promíchejte a⁤ nechte vařit přibližně 30 minut ⁢na⁢ mírném ohni, občas zamíchávejte.
  6. Mezitím⁤ si připravte těstoviny podle návodu na obalu ⁢ve slané vroucí vodě. Odkapávejte‍ a ‍nechte ​stranou.
  7. Přidejte těstoviny do omáčky ​amatriciana a⁤ promíchejte, ⁢aby ‌se těstoviny⁢ dobře ⁢obalily omáčkou.
  8. Podle chuti dochuťte solí‌ a‍ pepřem.
  9. Pokud preferujete, můžete pokrm posypat nastrouhaným parmazánem.
  10. Servírujte teplé⁢ a můžete⁢ přidat čerstvé bylinky ​nebo ​extra parmazán na ozdobu.