4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kančí ragú se špagetami
zdroj: Recepty 24/7

Kančí ragú se špagetami⁤ je ⁣vynikající a chutný recept, který vám zaručeně rozproudí​ sliny. Toto bohaté‌ a ‌aromatické ragú je ⁤připraveno z lahodného kančího masa, ⁣které je pomalu duseno ve výrazné rajčatové omáčce. Kombinace šťavnatého masa ​s jemnými špagetami vytváří dokonalou harmonii chuťových vjemů. Tento pokrm je ideální pro milovníky tradiční italské kuchyně a nechybí⁣ na něm ani špetka ‍českého šarmu. Zkuste kančí ⁢ragú se špagetami a⁣ užijte si​ opravdový ⁣gastronomický zážitek plný chuti a‍ rozkoše. ​

Suroviny

  • 500 g kančího masa
  • 200 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g plechovka rajčat
  • 250 ml ⁢vývar
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1​ lžička​ sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného⁢ rozmarýnu
  • sůl a pepř⁣ dle ‍chuti
  • špagety na přílohu
  • strouhaný⁣ parmazán na dochucení

Postup

  1. Kančí‌ maso nakrájejte ‍na menší ‌kousky.
  2. Cibuli⁣ a česnek oloupejte⁤ a nasekejte ⁢nadrobno.
  3. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm kančí maso spolu s ​cibulí a ‌česnekem, dokud masa nezískají zlatavou barvu.
  4. Přidejte rajčata z plechovky, vývar a koření (oregano, tymián, rozmarýn).
  5. Za občasného míchání vařte na mírném ⁤ohni přibližně 1 hodinu,‌ dokud se ⁢masa nezjemní.
  6. Po vaření ochutnejte a ‍případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Vařte ⁢špagety ⁢dle ⁢pokynů ⁢na obalu.
  8. Ragú​ podávejte přelité špagetami a ⁤posypané strouhaným ⁢parmazánem.