25. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kančí ragú s plněnou těstovinou.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné kančí ragú s⁣ plněnou těstovinou? Navštivte naši webovou stránku a najděte tento skvělý ⁢recept spolu s podrobným návodem na⁣ přípravu! Kančí ragú, jemně dochucené bylinkami a rajčaty, se podává s plněnou těstovinou, ⁢která dodává‌ jídlu neodolatelnou chuťovou kombinaci. Tento⁢ recept je výjimečný svými bohatými a intenzivními chutěmi. Překvapte své blízké nebo​ hosty tímto exkluzivním ‌pokrmem. S naší⁤ podrobnou⁤ přípravou ⁢a tipy ‍na⁢ ideální‍ podávání získáte dokonalý⁤ kančí ragú s plněnou těstovinou, který vás ⁤nadchne!

Suroviny

  • 500 g kančího ‌masa
  • 1 cibule
  • 3 ‌stroužky⁢ česneku
  • 2 mrkve
  • 2‌ lžíce oleje
  • 400⁣ g rajčat v plechovce
  • 200 ml vývaru
  • 1 lžička ‌sušeného⁢ oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 200 g těstovin s výřezy (např. ‌penne)
  • sůl a ​čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Kančí ​maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek a ⁢mrkev ‌oloupejte ‍a nakrájejte na malé⁢ kousky.
  3. V hrnci⁤ zahřejte olej a osmahněte v něm​ kančí ‍maso z ​každé strany dozlatova. Poté ho vyjměte z hrnce a odložte stranou.
  4. Do ​stejného hrnce přidejte⁢ cibuli, česnek a mrkev a restujte je na​ středním ohni, dokud cibule nezezlátne.
  5. Přidejte ​rajčata v plechovce, vývar, oregano a tymián. Promíchejte a přiveďte k varu.
  6. Obnažte teplotu na nízkou​ a vařte omáčku ⁤pod pokličkou po dobu 30 minut.
  7. Přidejte kančí maso zpět do hrnce a⁤ pokračujte v vaření dalších 40 minut nebo dokud ⁢maso nebude měkké a šťavnaté.
  8. Mezitím uvařte těstoviny dle návodu ⁣na obalu. Opláchněte je studenou vodou, ​aby zastavil jejich⁣ vaření.
  9. Přidejte těstoviny do ‍hrnce s ragú a⁤ promíchejte, aby ⁣se ‍těstoviny⁢ pokryly omáčkou.
  10. Před podáváním ochutnejte a případně ​dochuťte solí a pepřem.