6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na jogurtovou marinovanou kuřecí kůrku plnou lahodných aromatických příchutí. Tento jednoduchý a zdravý recept přináší perfektně upečené kuřecí kousky s jemnou marinádou z jogurtu, česneku, citronu a bylinek. Nejenže je tato marinovaná kuřecí kůrka lahodná na talíři, ale také je příjemně šťavnatá a měkká. Vyzkoušejte tento skvělý recept a překvapte své blízké vynikajícím kuřecím pokrmem plným chutí a vůní.
Suroviny
- 4 kusy kuřecí kůrky
- 300 ml jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- šťáva z 1 citrónu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte jogurt, olivový olej, nasekaný česnek, citrónovou šťávu, mletý kmín, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte, dokud nedostanete hladkou marinádu.
- Přendejte kuřecí kůrky do marinády a dobře je obalte. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
- Předapečte si troubu na 200 °C.
- Pečte kuřecí kůrky ve vyhřáté troubě přibližně 25-30 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a uvnitř už nevytéká růžový džus.
- Podávejte ještě teplé a zbytek marinády můžete použít jako omáčku nebo přílohu.