6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jogurtová marinovaná kuřecí kůrka
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na jogurtovou ⁣marinovanou kuřecí kůrku‍ plnou lahodných aromatických příchutí. Tento jednoduchý ⁢a zdravý recept přináší perfektně upečené kuřecí kousky s jemnou marinádou z jogurtu, česneku, citronu ‌a bylinek. Nejenže⁣ je tato marinovaná kuřecí kůrka lahodná‌ na talíři, ale také je ‌příjemně šťavnatá a měkká.​ Vyzkoušejte‌ tento skvělý recept a překvapte své ⁤blízké vynikajícím kuřecím pokrmem plným chutí a vůní.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecí kůrky
  • 300 ml jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • šťáva z⁣ 1‍ citrónu
  • 1‍ lžička ‌mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do ⁣mísy smíchejte jogurt, olivový olej, nasekaný česnek, citrónovou šťávu, mletý kmín, kurkumu,‍ sůl a pepř. Promíchejte, dokud nedostanete hladkou marinádu.
  2. Přendejte kuřecí kůrky do marinády a dobře je obalte. Nechte marinovat minimálně 2⁢ hodiny, ideálně přes noc‍ v lednici.
  3. Předapečte si troubu⁤ na 200 °C.
  4. Pečte kuřecí kůrky ve vyhřáté troubě přibližně 25-30 minut, dokud ⁢nejsou zlatavě hnědé a uvnitř ‌už ​nevytéká růžový džus.
  5. Podávejte ještě teplé ​a ⁢zbytek marinády můžete ⁣použít jako omáčku nebo přílohu.