17. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jogurtová kuřecí korma je lahodné indické jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa, směs aromatických koření a jogurtovou omáčku, která přidává jídlu svěží a krémovou texturu. Tento tradiční pokrm je snadno připravitelný a perfektně se hodí k podávání s rýží nebo flatbreadem. Vyzkoušejte tento recept na jogurtovou kuřecí kormu a okusíte pravou chuť Indie z pohodlí vaší vlastní kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nadýchaných prsou)
- 2 lžíce oleje
- 1 střední cibule (nasekaná)
- 3 stručky česneku (nasekané)
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly (směs koření)
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- 400g jogurtu
- 1 hrnek vody
- Sůl dle chuti
- Čerstvá koriandr na ozdobu (nasekaná)
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte nasekanou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a smažte dalších pár minut.
- Přidejte mletý koriandr, kurkumu, kmín, garam masalu a mletý červený pepř. Smažte 2-3 minuty, dokud koření nezačne vonět.
- Přidejte nadýchaná kuřecí prsa a smažte, dokud nezežloutnou.
- Přidejte jogurt, vodu a sůl dle chuti. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15-20 minut, dokud kuře nezměkne a omáčka se nepřipraví.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo jogurtu.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.