17. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jogurtová kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Jogurtová kuřecí korma je lahodné indické⁣ jídlo‍ plné chutí a vůní. Tento‌ recept kombinuje kousky kuřecího masa, směs ‍aromatických koření‌ a jogurtovou omáčku, která přidává jídlu svěží ‌a krémovou texturu. Tento tradiční pokrm ⁣je snadno připravitelný a perfektně​ se hodí k‌ podávání s rýží ​nebo flatbreadem. Vyzkoušejte tento recept na jogurtovou kuřecí kormu ⁣a okusíte ​pravou chuť Indie z‍ pohodlí vaší vlastní kuchyně.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nadýchaných‌ prsou)
  • 2‍ lžíce oleje
  • 1 ⁤střední cibule⁢ (nasekaná)
  • 3 stručky⁤ česneku (nasekané)
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky‍ mletého​ kurkumy
  • 1⁢ lžička ‍mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly ‌(směs koření)
  • ½⁣ lžičky​ mletého červeného ⁢pepře
  • 400g jogurtu
  • 1 hrnek vody
  • Sůl dle ⁤chuti
  • Čerstvá⁣ koriandr na ozdobu (nasekaná)

Postup

  1. Na‍ pánvi ⁢zahřejte olej a ⁤osmažte nasekanou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nasekaný ⁢česnek ​a​ smažte dalších pár minut.
  3. Přidejte⁣ mletý​ koriandr, kurkumu, ‌kmín, garam masalu a ⁤mletý červený pepř. ⁤Smažte 2-3 minuty, dokud ⁢koření nezačne vonět.
  4. Přidejte nadýchaná‍ kuřecí prsa a smažte, dokud nezežloutnou.
  5. Přidejte jogurt,‍ vodu a​ sůl dle chuti. Promíchejte a​ nechte vařit na ‌středním ohni asi ‍15-20 minut, dokud ​kuře nezměkne a omáčka se nepřipraví.
  6. Pokud je⁣ omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo ⁣jogurtu.
  7. Podávejte s​ rýží‌ nebo ‍naan chlebem a ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.