5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jógurtová krevetová kari
zdroj: Recepty 24/7

Jógurtová krevetová kari⁤ je lehké,⁤ ale výživné jídlo, které spojuje chuťové dobroty Indie s jemností jogurtové omáčky.⁢ Svižné krevety, dochucené aromatickým kari kořením a podávané ve spojení s⁣ krémovou jogurtovou omáčkou, uživí vaše chuťové pohárky i tělo.​ Tento recept je ideální⁣ pro ty, kteří touží po ⁤exotickém jídle plném⁣ lahodných koření a chutí.

Suroviny:

  • 400g ‌krevet
  • 200g řeckého‌ jogurtu
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrnek rýže
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá ‍koriandr na ⁤ozdobu

Postup:

  1. Na ⁣rozpáleném oleji osmahněte ⁣nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný zázvor.
  2. Přidejte krevety a restujte⁣ je, dokud nezmění barvu na růžovou.
  3. Přidejte kari pastu ⁤a promíchejte, aby se krevety⁣ i koření sladily.
  4. Do hrnce přidejte jogurt, sůl a ‍pepř podle chuti. Vařte na⁤ mírném ohni 5-7 minut,⁢ dokud ‌se omáčka nezahustí.
  5. V ostatním hrnci ⁣uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Krevetovou kari ‌podávejte s vařenou rýží, ozdobte čerstvým koriandrem a můžete podat také s chlebem.