5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jógurtová krevetová kari je lehké, ale výživné jídlo, které spojuje chuťové dobroty Indie s jemností jogurtové omáčky. Svižné krevety, dochucené aromatickým kari kořením a podávané ve spojení s krémovou jogurtovou omáčkou, uživí vaše chuťové pohárky i tělo. Tento recept je ideální pro ty, kteří touží po exotickém jídle plném lahodných koření a chutí.
Suroviny:
- 400g krevet
- 200g řeckého jogurtu
- 2 lžíce kari pasty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 1 hrnek rýže
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup:
- Na rozpáleném oleji osmahněte nakrájenou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný zázvor.
- Přidejte krevety a restujte je, dokud nezmění barvu na růžovou.
- Přidejte kari pastu a promíchejte, aby se krevety i koření sladily.
- Do hrnce přidejte jogurt, sůl a pepř podle chuti. Vařte na mírném ohni 5-7 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- V ostatním hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Krevetovou kari podávejte s vařenou rýží, ozdobte čerstvým koriandrem a můžete podat také s chlebem.