16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jídlo z indonéské kuchyně: kari s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a exotické jídlo‌ z indonéské kuchyně, které rozhodně stojí za ⁤vyzkoušení! Tento recept na ⁢kari s kuřecím masem vám přinese nejen bohatou a ​aromatickou omáčku plnou koření a bylinek, ale také skvělou⁣ kombinaci jemného ⁣kuřecího masa‍ a lahodných zeleninových přísad. Překvapte své chuťové pohárky tímto⁢ jednoduchým ​a ⁤přesto nesmírně chutným ‍pokrmem, který si můžete snadno ‍připravit i doma. Navíc vám poskytne příjemně hřejivý pocit a přenesou vás⁢ na chvíli do slunné Indonésie.

Suroviny

  • 500 g ⁣kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 2 cibule (nakrájené na ‍tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm čerstvého ​zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžíce‌ červené ‍kari‍ pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí ⁤omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi ​nebo hrnci ​zahřejte ‌olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a zázvor a osmažte ještě minutu, než začnou vonět.
  3. Přidejte kari pastu a promíchejte, ‍dokud se všechny suroviny nepříjemnou.
  4. Přidejte kuřecí‍ maso a osmažte, ⁣dokud maso nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidejte kokosové mléko, rybí⁣ omáčku a cukr. Promíchejte a nechte ​vařit přibližně 15 minut, dokud ⁤omáčka nezhustne a⁤ maso není měkké.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s rýží a‍ na ozdobu můžete použít nakrájenou čerstvou koriandr.