16. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a exotické jídlo z indonéské kuchyně, které rozhodně stojí za vyzkoušení! Tento recept na kari s kuřecím masem vám přinese nejen bohatou a aromatickou omáčku plnou koření a bylinek, ale také skvělou kombinaci jemného kuřecího masa a lahodných zeleninových přísad. Překvapte své chuťové pohárky tímto jednoduchým a přesto nesmírně chutným pokrmem, který si můžete snadno připravit i doma. Navíc vám poskytne příjemně hřejivý pocit a přenesou vás na chvíli do slunné Indonésie.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi nebo hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a osmažte ještě minutu, než začnou vonět.
- Přidejte kari pastu a promíchejte, dokud se všechny suroviny nepříjemnou.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud omáčka nezhustne a maso není měkké.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží a na ozdobu můžete použít nakrájenou čerstvou koriandr.