Vyzkoušejte recept na jemné kari se zeleninou, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Tato lahodná a zdravá kombinace zeleniny s kari omáčkou je ideální volbou pro vegany i milovníky tradičního indického jídla. S naším receptem si můžete snadno dopřát lahodný veganský pokrm plný exotických chutí a vůní. Nechte se unést exotickým aroma kari a ochutnejte zeleninové kari jako nikdy předtím!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 200g brokolice
- 200g cukety
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
1. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky a osmahněte na oleji ve velké pánvi.
2. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, brokolici a cuketu a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
3. Přidejte kari koření, sůl a pepř a promíchejte.
4. Nalijte kokosové mléko a nechte provařit asi 15 minut nebo dokud zelenina není měkká.
5. Dochutíme podle chuti solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.