19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jehněčí korma s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Tento jednoduchý recept na jehněčí korma s hráškem je plný bohatých chutí a exotických koření. Jehněčí maso je jemně marinováno v směsi koření a pak duseno s hráškem, cibulí a rajčaty. Výsledkem je chutná a aromatická indická ⁤lahůdka, která se vám určitě bude líbit. Vyzkoušejte ji dnes a užijte si autentickou indickou kuchyni přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 cibule, nakrájené na jemné kostičky
  • 4 ⁤stroužky česneku, nasekané
  • 2 cm⁢ kousky čerstvého zázvoru,⁣ nastrouhaného
  • 1 lžička‍ mletého ⁣kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 ‍lžičky mleté skořice
  • 1/2 ⁤lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 ‍lžičky mletého hřebíčku
  • 400 ⁣ml ‌kokosového mléka
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej‌ a ⁤osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte⁢ česnek a zázvor a smažte dalších 2 minuty.
  3. Přidejte jehněčí maso a opékejte ho, dokud​ není z každé strany zlatě hnědé.
  4. Přidejte všechny koření (kmín, kurkumu, koriandr, skořici, kardamom,​ hřebíček) a smažte dalších 2 minuty, aby se koření uvolnilo svou vůni.
  5. Přidejte kokosové mléko a přivedte k ‍varu.
  6. Přikryjte hrnec a vařte na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a ⁢dochucuje se.
  7. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud je hrášek měkký.
  8. Ochutnejte ​a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  9. Servírujte s rýží nebo chlebem naan.