19. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento jednoduchý recept na jehněčí korma s hráškem je plný bohatých chutí a exotických koření. Jehněčí maso je jemně marinováno v směsi koření a pak duseno s hráškem, cibulí a rajčaty. Výsledkem je chutná a aromatická indická lahůdka, která se vám určitě bude líbit. Vyzkoušejte ji dnes a užijte si autentickou indickou kuchyni přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
- 2 cibule, nakrájené na jemné kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 cm kousky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g mraženého hrášku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších 2 minuty.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte ho, dokud není z každé strany zlatě hnědé.
- Přidejte všechny koření (kmín, kurkumu, koriandr, skořici, kardamom, hřebíček) a smažte dalších 2 minuty, aby se koření uvolnilo svou vůni.
- Přidejte kokosové mléko a přivedte k varu.
- Přikryjte hrnec a vařte na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a dochucuje se.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud je hrášek měkký.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Servírujte s rýží nebo chlebem naan.