4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na jehněčí kari s rýží? Naše lahodná verze tohoto klasického jídla vám určitě udělá radost. Jehněčí maso je krásně měkké a dochucené exotickými kari kořením, které dodává jídlu perfektní chuť. Podáváme ho s příjemně nadýchanou rýží, která výborně absorbuje všechny lahodné šťávy. Uvařte si toto výjimečné jídlo a přineste do svého domova vůni a chuť Orientu.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- koriandr na ozdobu
Postup
- Jehněčí maso nakrájejte na menší kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a jemně nakrájené jehněčí maso. Orestujte, dokud maso není zlatavé ze všech stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Po chvíli přidejte kokosové mléko, vývar a sójovou omáčku. Promíchejte a nechte vařit při mírném varu asi 30 minut, než se maso změkne.
- Přidávejte sůl a černý pepř podle chuti.
- Servírujte jehněčí kari s rýží a ozdobte koriandrem.