9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte jednoduchý recept na domácí kebab? Naše kuchařské pokyny vám ukážou, jak si připravit lahodný kebab přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sestavte si svou vlastní kombinaci chutí díky široké škále surovin a příloh. Naše jednoduché instrukce vám usnadní přípravu a váš kebab bude hotový během chvíle. Nechte se unést vůní a lahodným kouskem, který ocení celá rodina.
Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžíce kečupu
 - 1 lžíce hoisin omáčky
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička soli
 - 1/2 lžičky pepře
 - Olivový olej
 - Pita chleby
 - Salátové listy
 - Rajčata
 - Okurky
 - Řecký jogurt
 - Čerstvá petrželka
 
Postup:
- Na začátku nasekejte cibuli a česnek na jemno.
 - V misce smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, česnek kečup, hoisin omáčku, mletý kmín, sůl a pepř.
 - Ve velké pánvi zahřejte trochu olivového oleje a vykrajujte kebabové šunky z masové směsi.
 - Smažte kebaby na středním ohni po dobu 8-10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a uvařené ze všech stran.
 - Mezitím ohřívejte pánev na mírném ohni a lehce osmahněte pita chleby z každé strany.
 - Na pita chleby dejte salátové listy, rajčata, okurky a hotová kebabová šunka.
 - Podávejte s řeckým jogurtem a posypte čerstvou petrželkou.
 


