20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte recept na jednoduchý íránský hovězí ragú? Naše lahodná a autentická íránská verze tohoto tradičního jídla vás jistě potěší. S jemnou kombinací koření a dlouhým vařením se maso rozplývá na jazyku a omáčka je bohatá na příjemné chutě. S tímto jednoduchým receptem si připravíte skvělé jídlo plné exotických aróm. Vyzkoušejte náš recept na jednoduchý íránský hovězí ragú a ponořte se do světa lákavých perských chutí!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 rajčata
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté papriky
 - sůl a pepř podle chuti
 - olivový olej
 - 200 ml vývaru
 
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
 - Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
 - Rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.
 - Do hrnce přidáme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidáme maso do hrnce a opékáme ho, dokud nezezelená.
 - Přidáme rajčata, kurkumu, koriandr, kmín a papriku.
 - Osolíme a opepříme podle chuti.
 - Přidáme rajčatový protlak a vývar.
 - Uzavřeme hrnec a vaříme při nízké teplotě asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
 
Hovězí ragú můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!


