20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jednoduchý íránský hovězí ragú
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na ‌jednoduchý íránský hovězí ragú?⁤ Naše lahodná a ‌autentická íránská verze tohoto tradičního​ jídla vás jistě⁣ potěší. S jemnou kombinací koření ⁢a dlouhým vařením se maso⁤ rozplývá na ⁣jazyku a omáčka‍ je bohatá na ‌příjemné chutě. S tímto jednoduchým receptem si připravíte ​skvělé jídlo plné ‌exotických aróm. Vyzkoušejte náš⁣ recept na​ jednoduchý ‌íránský‍ hovězí ragú a ponořte se do světa lákavých perských chutí!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový⁢ olej
  • 200 ml vývaru

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
  3. Rajčata oloupeme a ​pokrájíme na kostičky.
  4. Do ⁤hrnce přidáme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme maso do hrnce a⁤ opékáme ho, dokud nezezelená.
  6. Přidáme rajčata, kurkumu, koriandr, kmín a papriku.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Přidáme rajčatový⁣ protlak a vývar.
  9. Uzavřeme⁢ hrnec a vaříme při nízké teplotě asi‍ 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

Hovězí⁤ ragú můžeme ‍podávat s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!