20. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na jednoduchý íránský hovězí ragú? Naše lahodná a autentická íránská verze tohoto tradičního jídla vás jistě potěší. S jemnou kombinací koření a dlouhým vařením se maso rozplývá na jazyku a omáčka je bohatá na příjemné chutě. S tímto jednoduchým receptem si připravíte skvělé jídlo plné exotických aróm. Vyzkoušejte náš recept na jednoduchý íránský hovězí ragú a ponořte se do světa lákavých perských chutí!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- 200 ml vývaru
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- Do hrnce přidáme olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme maso do hrnce a opékáme ho, dokud nezezelená.
- Přidáme rajčata, kurkumu, koriandr, kmín a papriku.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme rajčatový protlak a vývar.
- Uzavřeme hrnec a vaříme při nízké teplotě asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
Hovězí ragú můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!