10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduché kuřecí křidélka Buffalo jsou oblíbeným pokrmem, který si zamilují všichni milovníci pikantních chutí. Skvěle se hodí jako snack na večírek nebo grilování. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže si je můžete připravit kdykoliv během dne. Podávejte s omáčkou z bzučícího pepře a zeleninovými hříbky pro dokonalou chuťovou harmonii. Navíc jsou křehká a šťavnatá a zaručeně vás dostanou do pokušení. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a určitě nebudete litovat!
Suroviny
- 500g kuřecích křidélek
- 100g másla
- 100ml ostré omáčky typu Buffalo
- 1 lžíce octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
- Kuřecí křidélka důkladně očistíme a osušíme papírovým ubrouskem.
- V míse rozpustíme máslo a přidáme ostrou omáčku a ocet. Dobře promícháme.
- Pokrájíme křidélka na menší kousky a dáme je do větší mísy.
- Přelijeme je připravenou omáčkou a důkladně promícháme, aby byla všechna křidélka obalena omáčkou.
- Křidélka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě asi 25-30 minut, dokud nejsou křupavá a propečená.
- Při podávání můžeme křidélka posypat čerstvě nasekanou petrželkou a podat s dipem podle chuti. Dobrou chuť!