31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchá italská pizza – recept, který vás zavede na cestu do chutí Itálie. Užijte si pikantní rajčatový základ pokrytý vrstvou sýra a šťavnatými kousky oblíbeného nadílku. S těstem připraveným z pšeničné mouky, vody a droždí, si sami můžete vybrat oblíbené ingredience a vytvořit unikátní pizzu přesně podle svého přání. Tento jednoduchý recept je ideální volbou pro pohodový večer u televize nebo při rodinné oslavě. Přineste si kousek Itálie přímo do vaší kuchyně a užijte si autentickou italskou gastronomii!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g strouhaného sýra
- 100 g plátkové šunky
- 100 g krájené salámy
- 100 g cherry rajčátek
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a olivový olej.
- Přilijte teplou vodu a promíchejte na středně tuhé těsto.
- Těsto nechte vykynout přikryté utěrkou na teplém místě po dobu jedné hodiny.
- Dokud těsto kynou, nakrájejte cibuli, papriku a rajčata na tenká kolečka.
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Rozválejte vykynuté těsto na plech vyložený pečícím papírem.
- Rozložte na těsto šunku, salámu, cibuli, papriku a rajčata.
- Potravu posypejte strouhaným sýrem a posypte oreganem, solí a pepřem.
- Pečte v troubě přibližně 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.