9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zkusíte-li ochutnat exotickou brazilskou rybí polévku, přinášíme vám jednoduchý recept, který vám umožní připravit tuto lahodnou a zdravou pochoutku sami doma. S její pikantní a chutnou kombinací mořských plodů, zeleniny a koření si jistě zamilujete tento tropický pokrm plný aromatických vůní a chutí. Nechte se unést do světa brazilské kuchyně a připravte si tento jedinečný pokrm u vás doma!
Suroviny:
- 400g filé z bílé ryby
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 brambory
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývaru z rybího fondu
- sůl, pepř, paprika, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, rajčata, brambory, papriku a česnek.
- Přidejte rybí filé nakrájené na menší kousky a krátce restujte.
- Zalijte vším vývarem z rybího fondu a nechte vařit asi 20 minut.
- Přidejte sůl, pepř, papriku a petržel a dochuťte podle chuti.
- Po 20 minutách je polévka hotová a můžete podávat. Dobrou chuť!