3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte osvěžující recept, který vám přinese neotřelé chuťové zážitky? Zkuste jarní čínu s kuřecím masem! Tento jednoduchý a zdravý recept vám připraví skvělý jarní oběd nebo večeři. Křupavá zelenina jako mrkev, cuketa a paprika se promíchají s kousky šťavnatého kuřecího masa a dochucují se exotickými omáčkami. S tímto jídlem si můžete být jisti, že se dostatečně zásobíte vitaminy a minerály. Připravte si toto rychlé a chutné jídlo a dejte si zároveň záležet na své postavě!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky hořčičné pasty
- 1 lžička medu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 2 mrkve, na kolečka
- 1 červená paprika, na proužky
- 100 g hrášku
- 4 stonky cibulky, nakrájené na tenké proužky
- 300 g rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve smíchejte v misce sójovou omáčku, hořčičnou pastu, med a kukuřičný škrob.
- Přidejte kuřecí nudličky a nechte marinovat 15 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, mrkev a červenou papriku, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso s marinádou a smažte 5 minut, nebo dokud maso nezezlátne.
- Přidejte hrášek a cibulku a smažte dalších 3 minuty.
- V mezičase vařte rýži podle návodu na obalu.
- Přidejte rýži k zelenině a kuřeci, promíchejte a nechte propojit chutě.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte jarní čínu s kuřecím masem teplou.