23. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Japonská polévka miso s tofu
zdroj: Recepty 24/7


Objevte ⁣autentické‌ chutě východu ‍s receptem na‌ japonskou polévku miso s tofu. ⁤Jednoduchý a zdravý recept,který‌ vás zahřeje a​ dodá⁤ vašemu⁤ tělu potřebné živiny.

Japonská polévka‍ miso je světově ⁢proslulým pokrmem, který hrála ⁤podstatnou roli v japonské kuchyni. Je too zdravá a vysoce výživná polévka,která je plná bílkovin,vlákniny⁣ a⁤ esenciálních vitamínů ‍a minerálů. Hlavními přísadami⁢ jsou miso pasta, tofu a řasy.Následující příručka vás provede detailním procesem přípravy japonské polévky‍ miso s tofu.

Suroviny

  • 4 šálky vody
  • 1 obal sušených řas wakame
  • 1 až 2 lžíce miso pasty (dle chuti)
  • 1 blok ⁢tofu, nakrájený na malé kostky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na⁣ tenké kousky

Pro vegansko-vegetariánskou verzi můžete přidat také následující suroviny:

  • Kapusta bok choy
  • Mrkev, nakrájená na tenké julienne proužky
  • houby shiitake, pokud jsou dostupné

Postup

1. Než začnete vařit polévku, dejte sušené řasy wakame napustit do studené vody na⁢ 15 minut, dokud nezměknou.Jakmile jsou⁢ řasy⁣ napuštěné, ⁣opláchněte je pod ⁤tekoucí vodou a nakrájejte je ‌na menší kousky.

2. ⁣Vložte 4 šálky vody do hrnce a přiveďte k varu. Poté přidejte připravené řasy wakame do vroucí vody a nechejte je vařit po dobu 5 minut.

3. Jakmile jsou řasy uvařené, přidejte miso pastu do polévky.Miso pastu ⁢je nejlepší ​přidat, ‍když je‍ voda teplá, nikoli horká, aby se zachovaly všechny její zdravé vlastnosti. Nejlépe je vložit miso‌ pastu do cedníku a ponořit ji do vody. Pomocí lžíce pak smícháme⁣ miso pastu⁢ s⁣ vodou,‍ dokud se úplně nerozpustí.

4. Po zpracování miso pasty přidejte ‍tofu do polévky a vařte‍ dalších ​5 minut. ‌Tofu je sice již uvařený, ale vařením se stane měkčím a nasákne více chuti z ostatních ingrediencí. Pokud si přejete, můžete přidat‌ další přísady, jako je kapusta bok choy, mrkev⁤ a houby shiitake.

5. Po uvaření ​všech přísad vložte nakrájenou ⁣jarní cibulku jako poslední součást. Cílem⁢ je,aby byla jarní cibulka stále‌ svěží a ⁢chrupavá,takže ji do polévky vkládáme až ⁤v poslední ‌chvíli.

6. Vaši japonskou miso polévku s tofu nyní můžete servírovat. Polévka je nejlepší, když je čerstvě uvařená, ale můžete ji⁢ skladovat v lednici až 2 dny. Pokud chcete polévku znovu ohřát, ujistěte se, že ji nevaříte přímo, ale pouze ji zahřejete, abyste zachovali ⁢všechny ⁣zdravé vlastnosti miso pasty.

Japonská polévka miso s ⁣tofu je vynikající předkrm nebo lehké jídlo,‍ které je dokonale vyvážené a⁢ plné chutí. Je to také velmi zdravé jídlo, bohaté na bílkoviny a vlákninu. Doufejme, že se vám tento recept​ líbil a že si užijete přípravu a konzumaci této ⁢klasické japonské polévky.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář