8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jablečný zázvorový salát
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný zázvorový salát – osvěžující a zdravý recept plný chuti a vitamínů. Kombinace křupavých jablek, pikantního zázvoru a ‌šťavnatých citrusů⁣ vytváří dokonalou harmonii. Salát je ideální‍ jako předkrm nebo jako lehký oběd.​ Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si osvěžení pro své chuťové buňky.

Suroviny

  • 4 středně⁢ velká zralá jablka
  • 1 ⁣lžíce čerstvého ⁤citronového šťávy
  • 2 ‍lžičky čerstvě‍ nastrouhaného zázvoru
  • 1/4​ šálku‍ jemně nastrouhané mrkve
  • 1/4 šálku jemně nastrouhané červené řepy
  • 1/4 šálku jablečného džusu
  • 1/4⁤ šálku jemně nakrájených sušených brusinek
  • 1/4 šálku mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/4 šálku řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké ‍plátky. Okamžitě je ‍pokapejte citronovou šťávou, aby nezčernala.
  2. Ve velké míse smíchejte nastrouhaný zázvor, mrkev, řepu, jablečný džus, sušené brusinky, vlašské ořechy‌ a med. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny ⁢spojily.
  3. Přidejte nastrouhaná ‍jablka a opatrně je promíchejte, aby byla všechna jablka‍ potažena zázvorovou směsí.
  4. Salát‍ nechte odpočinout v chladničce minimálně 30 minut, aby ⁣se chutě propojily.
  5. Před servírováním posypte ⁤salát strouhaným ‌kokosem a ⁣podávejte s lžící řeckého jogurtu.