8. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jablečný zázvorový salát – osvěžující a zdravý recept plný chuti a vitamínů. Kombinace křupavých jablek, pikantního zázvoru a šťavnatých citrusů vytváří dokonalou harmonii. Salát je ideální jako předkrm nebo jako lehký oběd. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si osvěžení pro své chuťové buňky.
Suroviny
- 4 středně velká zralá jablka
- 1 lžíce čerstvého citronového šťávy
- 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1/4 šálku jemně nastrouhané mrkve
- 1/4 šálku jemně nastrouhané červené řepy
- 1/4 šálku jablečného džusu
- 1/4 šálku jemně nakrájených sušených brusinek
- 1/4 šálku mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1/4 šálku řeckého jogurtu
- 2 lžíce medu
Postup
- Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky. Okamžitě je pokapejte citronovou šťávou, aby nezčernala.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhaný zázvor, mrkev, řepu, jablečný džus, sušené brusinky, vlašské ořechy a med. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Přidejte nastrouhaná jablka a opatrně je promíchejte, aby byla všechna jablka potažena zázvorovou směsí.
- Salát nechte odpočinout v chladničce minimálně 30 minut, aby se chutě propojily.
- Před servírováním posypte salát strouhaným kokosem a podávejte s lžící řeckého jogurtu.