31. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jablečný koláč s skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný koláč s skořicí​ je ​lahodná dezertní⁤ pochoutka,‍ která ‌zaručeně potěší vaše ‌chuťové buňky.​ Tento klasický recept spojuje křupavé jablka s jemnou skořicí‍ a křehkým těstem, díky čemuž vznikne dokonalá kombinace sladkosti a⁢ kořeněného aroma. Vyzkoušejte tento jednoduchý ‌recept ⁤a ⁣nechte se⁤ unést vůní jablečného koláče s příjemným nádechem skořice.

Suroviny

  • 250g hladké⁢ mouky
  • 150g másla
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • 4-5 ​jablek
  • 1 lžička​ skořice
  • 1 lžička⁢ vanilkového cukru

Postup

  1. Nejprve ‌si⁣ připravíme​ těsto. Smícháme hladkou mouku​ s máslem a cukrem do drobenky.
  2. Přidáme vejce a ⁤zpracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici minimálně na​ 30 minut.
  3. Mezitím ‌oloupeme a nakrájíme jablka na tenké plátky. Předem můžeme jablka​ posypat skořicí ‌a vanilkovým cukrem.
  4. Na vál vytáhneme těsto a vyválíme ho do⁤ formy. Navrstvíme ‍na něj ⁣nakrájená jablka⁢ a posypeme skořicí.
  5. Pečeme v ‍předehřáté troubě na 180°C po dobu⁢ 30-40 minut,‍ dokud není těsto zlatavé.
  6. Hotový koláč⁢ necháme trochu vychladnout ⁤a můžeme ​podávat s šlehačkou nebo zmrzlinou.