31. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jablečný koláč s skořicí je lahodná dezertní pochoutka, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento klasický recept spojuje křupavé jablka s jemnou skořicí a křehkým těstem, díky čemuž vznikne dokonalá kombinace sladkosti a kořeněného aroma. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se unést vůní jablečného koláče s příjemným nádechem skořice.
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 150g másla
- 100g cukru
- 1 vejce
- 4-5 jablek
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového cukru
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme hladkou mouku s máslem a cukrem do drobenky.
- Přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici minimálně na 30 minut.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme jablka na tenké plátky. Předem můžeme jablka posypat skořicí a vanilkovým cukrem.
- Na vál vytáhneme těsto a vyválíme ho do formy. Navrstvíme na něj nakrájená jablka a posypeme skořicí.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Hotový koláč necháme trochu vychladnout a můžeme podávat s šlehačkou nebo zmrzlinou.