21. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš vynikající recept na jablečný kari s kuřecím masem! Tento chutný pokrm kombinuje sladké jablka, pikantní koření a šťavnaté kuřecí maso. Připravit ho je snadné a rychlé, a zároveň nabízí zdravou alternativu k tradičním kari receptům. Užijte si jedinečnou chuť a aroma tohoto jídla, které rozhodně zaujme vaše chuťové pohárky.
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 středně velká jablka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 250 ml smetany ke vaření
- 250 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Jablka oloupejte, zbavte jader a také je nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte v něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z každé strany dozlatova.
- Po chvilce přidejte na pánvi kari koření, kurkumu a mletý kmín. Promíchejte a nechte koření na pánvi chvilku provonět.
- Po chvíli přidejte na pánvi nakrájená jablka a česnek. Smažte je společně s masem krátce, asi 2-3 minuty.
- Přidejte do pánve smetanu a vývar. Promíchejte a nechte směs provařit asi 5 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat ještě trochu vývaru. Podle chuti osolte a opepřete.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.