8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské těstoviny s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské těstoviny s čerstvými rajčaty ⁣a aromatickou ⁢bazalkou. Tento jednoduchý recept je rychlý a snadný na‍ přípravu a rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Užijte si klasickou ⁤kombinaci chutí a zaručeně nebudete litovat!

Suroviny:

  • 400g těstovin
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Čerstvá ⁤bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Parmezán

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme‍ olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidáme na⁤ kostky nakrájená rajčata ⁢a dusíme do měkka.
  3. Přidáme nasekanou bazalku a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Vložíme uvařené těstoviny do omáčky a promícháme.
  5. Po⁣ zapnutí ohně necháme chvíli provařit a podáváme posypané ⁣nastrouhaným⁢ Parmezánem.