8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské těstoviny s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý recept je rychlý a snadný na přípravu a rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Užijte si klasickou kombinaci chutí a zaručeně nebudete litovat!
Suroviny:
- 400g těstovin
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Parmezán
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
- Přidáme nasekanou bazalku a osolíme a opepříme podle chuti.
- Vložíme uvařené těstoviny do omáčky a promícháme.
- Po zapnutí ohně necháme chvíli provařit a podáváme posypané nastrouhaným Parmezánem.