31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Italské spaghetti aglio e olio
zdroj: Recepty 24/7

Italské spaghetti aglio e olio je klasické ⁢italské jídlo, ​které se ‍připravuje ​rychle a snadno. ​Tento⁣ recept zahrnuje ⁣vaření špaget s česnekem a olivovým olejem, což vytváří ⁤bohatou a aromatickou omáčku. Pokud‍ hledáte jednoduché‌ a chutné italské⁤ jídlo, toto je ten správný recept⁣ pro vás. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ‌užijte si autentický⁣ italský zážitek! ‍ 400g ⁣spaghetti
4 ⁤stroužky ‍česneku
100ml ⁣olivového oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř
čerstvá petrželka
parmezán‌ (volitelné)

  1. Na sporák si připravíme hrnec ‌s osolenou vodou a ‍přivedeme k varu.
  2. Mezitím oloupeme a ⁢nakrájíme česnek na tenké⁤ plátky.
  3. Vezmeme ⁣si ⁣velkou ⁢pánev a zahřejeme na ní⁣ olivový ⁣olej.
  4. Přidáme‌ na pánvičku ​plátky česneku a necháme osmahnout dozlatova. Musíme ​dávat pozor, abychom ⁤česnek neopálili, což by mohlo ‍způsobit hořkou chuť.
  5. Mezitím do vroucí osolené ‌vody‌ vrhneme těstoviny ​a⁢ uvaříme je ⁢al ‍dente podle ⁤pokynů na⁢ obalu.
  6. Uvařené ‍nudle⁢ scedit a‍ přidat do pánve s ‍česnekem ⁣a‌ olejem.
  7. Na pánvi vše​ dobře promíchat, aby se ⁤těstoviny ovinuly olejem po celé délce.
  8. Spaghetti dochutíme⁣ solí a‌ čerstvě mletým‌ černým pepřem podle chuti.
  9. Před podáváním můžeme pokrájet čerstvou⁤ petrželku⁣ a navrch posypat pokrájeným parmezánem.
  10. Celé jídlo podáváme⁣ hned, ⁣nejlépe ještě teplé.