31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské spaghetti aglio e olio je klasické italské jídlo, které se připravuje rychle a snadno. Tento recept zahrnuje vaření špaget s česnekem a olivovým olejem, což vytváří bohatou a aromatickou omáčku. Pokud hledáte jednoduché a chutné italské jídlo, toto je ten správný recept pro vás. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si autentický italský zážitek!
- Na sporák si připravíme hrnec s osolenou vodou a přivedeme k varu.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky.
- Vezmeme si velkou pánev a zahřejeme na ní olivový olej.
- Přidáme na pánvičku plátky česneku a necháme osmahnout dozlatova. Musíme dávat pozor, abychom česnek neopálili, což by mohlo způsobit hořkou chuť.
- Mezitím do vroucí osolené vody vrhneme těstoviny a uvaříme je al dente podle pokynů na obalu.
- Uvařené nudle scedit a přidat do pánve s česnekem a olejem.
- Na pánvi vše dobře promíchat, aby se těstoviny ovinuly olejem po celé délce.
- Spaghetti dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžeme pokrájet čerstvou petrželku a navrch posypat pokrájeným parmezánem.
- Celé jídlo podáváme hned, nejlépe ještě teplé.