3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italské kuřecí parmazán s těstovinami je lahodné jídlo plné italských chutí. Grilované plátky kuřecího masa pokryté parmazánem, bylinkami a rajčatovou omáčkou podávané s těstovinami - dokonalá kombinace pro milovníky italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou večeři plnou chutí.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 šálek strouhanku
- 1/2 šálek strouhaného parmazánu
- 1/2 šálek mouky
- 2 vajíčka
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g těstovin
- 1 sklenice italské omáčky marinara
- 1 koule mozzarelly
- čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
- V mise smícháme strouhanku, parmazán, sůl a pepř.
- V další misce rozšleháme vejce.
- Kuřecí prsa nejprve obalíme v mouce, poté namáčíme ve vejci a nakonec obalíme směsí strouhanky, parmazánu, soli a pepře.
- Na rozehřáté pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
- Pokrájíme mozzarellu na tenké plátky.
- V menší zapékací misce smícháme těstoviny se 3/4 italské omáčky marinara.
- Na plech nebo do zapékací mísy dáme kuřecí prsa a těstoviny s omáčkou.
- Nahoře položíme plátky mozzarelly a zbylou omáčku marinara.
- Přikryjeme a pečeme v troubě asi 20 minut, dokud se sýr neroztaví.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou bazalkou.