14. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské bruschette s rajčaty a bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Italské bruschette ⁢s rajčaty a bazalkou jsou lahodné‍ sendviče, které přinášejí chuť a vůni středomořské kuchyně. Křupavý chléb ⁤je⁣ potřen ‌olivovým olejem a opékaný na grilu nebo v troubě. Na něj ⁢se následně naskládají čerstvé rajčaty, posypané‍ bazalkou a dochucené solí a pepřem. ⁣Tento jednoduchý⁣ a ‍osvěžující recept je perfektním⁤ předkrmem ‍nebo⁢ lehkým občerstvením, které ‌si zamilují všichni‍ milovníci italské ⁤kuchyně.‍

Suroviny

  • 4 plátky pečiva (například bageta)
  • 4 středně velká⁤ rajčata
  • 2​ stroužky⁢ česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř⁣ podle⁣ chuti

Postup

  1. Nejdříve si připravíme⁤ pečivo. Plátky pečiva⁣ opečeme na pánvi​ nebo ve grilu, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  2. Rajčata nakrájíme na ⁢malé kousky, česnek jemně nasekáme a​ bazalku natrháme na menší⁢ kousky.
  3. V mísy ‍smícháme nakrájená ⁢rajčata, česnek a bazalku. Přidáme olivový olej a ⁤promícháme. ‌Osolíme⁤ a opepříme⁤ podle chuti.
  4. Na opečené plátky pečiva ​naneseme připravenou směs s rajčaty a bazalkou.
  5. Hotové bruschette ještě pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.