27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Italské bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Italské bruschetta s rajčaty je‍ jednoduchý, ale ‌lahodný recept, který vás okamžitě přenesie do slunné ⁣Itálie.⁤ Křupavá a pražená bageta je pokrytá čerstvými kousky rajčat, česnekem a bazalkou, ⁣což ⁢vytváří neodolatelnou kombinaci ⁣chutí ⁤a ‍vůní. Tento tradiční italský ⁢pokrm ​je ⁤skvělou volbou‌ jako předkrm nebo⁢ lehký ⁣oběd. S tímto jednoduchým receptem si můžete‍ snadno vytvořit malý kousek Itálie přímo ve vaší kuchyni. Prozkoumejte tento ‍svěží a chutný pokrm ještě dnes!‌

Suroviny:

  • 4 ​plátky pečiva⁤ ciabatta
  • 4⁤ středně ‌velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý bazalkový list
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl a⁢ pepř dle‌ chuti

Postup:

  1. Nakrájejte rajčata na malé kostky ‍a ‌přesuňte ⁤do‌ mísy.
  2. Přidejte ⁣prolisovaný česnek,⁣ nasekaný čerstvý bazalkový list, sůl, pepř ​a olej. Promíchejte‌ dobře.
  3. Pečivo ciabatta opečte na ​grilu ⁤nebo v troubě do zlatova.
  4. Vyndejte pečené ⁣pečivo z trouby nebo grilu a ⁤nechte ⁢jej‍ trochu vychladnout.
  5. Nakrájejte česnek na půl a vytřete s ním opečené plátky chleba.
  6. Nakonec rozložte⁣ směs ‌z rajčat na‌ opečené⁤ plátky chleba a servírujte.