26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské bruschetta s mozzarellou.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Italské ‍bruschetta ‌s ​mozzarellou⁤ – jednoduchý a​ lahodný recept, který vám přinese⁤ chuť slunné Itálie. Na ‍křupavém⁢ chlebu‌ obsypaném⁤ olivovým olejem si vychutnejte čerstvou ⁢mozzarellu, šťavnaté rajčata a​ aromatický bazalkový pesto. Skvělá ⁤volba pro ⁤lehkou ⁢večeři nebo rychlý oběd plný ⁤italského kouzla přímo ​na talíři. ‍

Italské ‍bruschetta ‌s mozzarellou

Suroviny:

  • 4 plátky čerstvého bagetu
  • 2 rajčata
  • 1‌ stroužek ⁣česneku
  • 150 g mozzarelly
  • Čerstvý ​bazalkový listy
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Bagetové plátky ​lehce opečte podsypáním olivovým olejem​ na grilu​ nebo ⁣v ⁣troubě.
  2. Rajčata nakrájejte na tenké ⁤plátky a česnek jemně nasekejte.
  3. Mozzarellu nakrájejte‌ na tenké ​plátky nebo na menší kostičky.
  4. Na opečené bagetové ‍plátky položte plátky rajčat, nasekaný česnek a ⁢plátky mozzarelly.
  5. Posypte čerstvými bazalkovými⁢ listy a zakápněte olivovým olejem.
  6. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.