11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento autentický recept na italskou tiramisu s lahodnou mascarpone a jemnou vrstvou kakaa. Jednoduchý a rychlý postup vám zajistí skvělý dezert plný chutí a vůní z Itálie. Neodolatelná kombinace křehkých piškotů namočených v kávě, krémové mascarpone a posypané kakaem vám rozhodně zvedne náladu!
Suroviny
- 250g mascarpone
- 3 velké žloutky
- 100g cukru
- 250ml silné kávy
- 200g italských sušenek (savoiardi)
- 2 lžíce rumu
- kakao na posypání
Postup
- Nejprve si připravíme kávu a necháme ji vychladnout.
- V misce smícháme mascarpone s cukrem, žloutky a rumem, dokud nevznikne hladká krémová směs.
- V malé míse si namícháme trochu kávy s rumem.
- V misce nebo formě si postavíme první vrstvu sušenek, které namáčíme do kávy s rumem a poté překryjeme polovinou mascarpone krému.
- Přidáme druhou vrstvu sušenek namočených v kávě a rumu a přelijeme zbytkem mascarpone krému.
- Zdobíme povrch italským kakao a dáme tiramisu alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.
- Před servírováním můžeme posypat čerstvě nahrubanými kousky čokolády nebo lístky máty.