13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská těstovinová specialita s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Italská těstovinová specialita s rajčaty je lahodný recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace čerstvých rajčat, bazalky ‌a ⁤těstovin ⁣vás zaručeně dostane. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a udělejte si radost!

Suroviny

  • 400g těstovin (např. ⁤špagety)
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • parmezán (na posypání)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový⁢ olej a osmažte na něm ⁢na tenko ⁤nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a opečte ‍je do měkkého stavu. Přidejte na‍ jemno⁣ nasekanou bazalku.
  3. V jiném hrnci uvařte⁣ těstoviny dle⁤ návodu‌ na obalu.
  4. Osolte a opepřete omáčku s rajčaty a nechte ji provařit.
  5. Prohoďte uvařené těstoviny s omáčkou ⁤a dobře promíchejte.
  6. Po povaření podávejte s čerstvě nasekanou bazalkou ⁤a posypte parmezánem.