11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na italskou těstovinu s rajčaty je opravdu slavným pokrmem, který můžete snadno připravit doma. Užijte si lahodné kombinace středomořských příchutí, kdy se čerstvé rajčata spojují s aromatickými bylinkami a křupavými těstovinami. Tento pokrm je ideální výběr pro všechny milovníky italské kuchyně. Připravte si ho ve své kuchyni a užijte si výlet do oslnivého světa italské gastronomie.
Suroviny
- 250 g italské těstoviny (penne, fusilli, linguine)
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte těstovinu dle návodu na obalu a sceděte.
- Rajčata nakrájejte na kostičky a česnek jemně nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata a smažte je asi 5 minut, dokud se neprovaří a nezměknou.
- Přidejte sušený oregano, sůl a pepř podle chuti.
- Přidejte uvařenou těstovinu do pánve s rajčaty a promíchejte, aby se rajčata rovnoměrně rozložila po těstovině.
- Podávejte ihned, můžete zakončit posypáním parmazánem nebo nasekanou čerstvou bazalkou.