11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská těstovina s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na italskou⁢ těstovinu s rajčaty je opravdu slavným pokrmem, který můžete snadno připravit ‍doma.‍ Užijte‌ si lahodné kombinace ⁣středomořských příchutí, kdy se čerstvé rajčata ‍spojují s ⁢aromatickými bylinkami ⁢a křupavými těstovinami.⁣ Tento pokrm je ideální výběr ⁢pro všechny⁤ milovníky italské ​kuchyně. Připravte si ho ve své⁤ kuchyni a ⁤užijte si ​výlet do ⁤oslnivého světa ⁣italské‍ gastronomie.‌

Suroviny

  • 250 ​g italské těstoviny‍ (penne, fusilli, linguine)
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce⁢ olivového oleje
  • 1 lžička⁣ sušeného⁢ oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci‌ s osolenou vroucí vodou uvařte těstovinu‌ dle⁣ návodu na obalu a ⁢sceděte.
  2. Rajčata nakrájejte na kostičky a česnek⁢ jemně nasekejte.
  3. Na ⁢pánvi ⁣rozehřejte olivový olej,​ přidejte česnek ⁤a orestujte ‍ho⁢ dozlatova.
  4. Přidejte ⁤nakrájená rajčata⁢ a smažte⁤ je asi⁤ 5 minut, ‌dokud se neprovaří⁤ a nezměknou.
  5. Přidejte⁢ sušený oregano, ⁣sůl a pepř podle⁢ chuti.
  6. Přidejte uvařenou těstovinu do pánve s ⁣rajčaty ‍a promíchejte, aby se rajčata rovnoměrně rozložila po těstovině.
  7. Podávejte‌ ihned, můžete zakončit posypáním parmazánem nebo nasekanou⁤ čerstvou bazalkou.