13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Italská těstovina s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Italská ⁢těstovina s rajčaty je dokonalé jídlo pro milovníky italské kuchyně. Tento recept kombinuje lahodné rajčatové omáčky s aromatickou ⁤bazalkou a šťavnatou těstovinou, což⁤ vytváří skvělou chuťovou harmonii.‌ Během vaření se všechny ingredience propojí do dokonalého souznění, které vás vtáhne do kouzla italských kuchyní. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a užijte si bohatou chuť Itálie u vás doma. ​

Suroviny

  • 400 g​ italské těstoviny (např. špagety nebo penne)
  • 400 g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná)
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁤ cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte ​je dozlatova.
  2. Přidejte rajčata a oregano. Promíchejte a vařte na mírném ​ohni ​asi 10 minut. Rajčata se musí rozvařit a vytvořit hustou omáčku.
  3. V této době si připravte těstovinu ⁤podle návodu⁣ na​ obalu. ​Po uvaření je ⁢slijte a nechte okapat.
  4. Přidejte uvařenou těstovinu‍ do rajčatové omáčky a promíchejte. Vařte ještě asi 2 minuty, aby se⁤ těstovina dobře propenetrovala ⁣chutí.
  5. Podle chuti⁤ osolte a opepřete.‍ Pokud je omáčka příliš hustá, můžete⁣ přidat​ trochu vody ‌z vaření těstoviny.
  6. Servírujte na talíře a ⁤ozdobte čerstvou nasekanou ⁤bazalkou.