7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovina s mozzarellou je lahodný a jednoduchý recept, který vám přinese chuť Itálie do vaší kuchyně. Měkká a krémová mozzarella je perfektním doplňkem k al dente uvařené těstovině, která je posypána čerstvou bazalkou a šťavnatými rajčaty. Tento pokrm je ideální pro milovníky italské kuchyně a příjemnou večeři s rodinou nebo přáteli.
Suroviny:
- 250 g italské těstoviny (např. penne, farfalle)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
- 200 g mozzarelly, nakrájené na kostky
- čerstvý petržel na dochucení
Postup:
- V osolené vodě uvařte těstovinu podle návodu na obalu, nechte odkapat.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm zpěňte jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte konzervovaná rajčata a sušený bazalk, osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte omáčku vařit přibližně 10 minut, aby se propojily chutě.
- Přidejte do omáčky nakrájenou mozzarellu a nechte ji na mírném ohni roztéct.
- Poté smíchejte těstovinu s omáčkou a důkladně promíchejte.
- Před podáváním ozdobte jídlo čerstvě nastrouhaným petrželem.
- Servírujte ještě teplé a můžete přidat další nastrouhaný sýr dle chuti.