20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská rajčatová bruschetta s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská rajčatová ​bruschetta ⁣s bazalkou je klasické lahůdkové jídlo plné chutí⁤ a⁤ vůní středomoří. Skvělá volba pro rychlý a⁣ jednoduchý oběd nebo večeři​ plnou italských ⁢lahůdek.⁣ S příchutí čerstvé bazalky je to recept,‍ který ‍si‌ zamilujete! Podívejte⁣ se na naše tipy a triky, jak​ připravit tu nejlepší ‌italskou​ bruschetu.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého ⁤italského chleba
  • 2 rajčata
  • 1/4 cibule
  • 2 stroužky ‌česneku
  • Olivový olej
  • Čerstvá‌ bazalka
  • Sůl ⁢a ‌pepř

Postup

  1. Nejdříve si ​připravte bruschettu ⁢-⁤ nakrájejte chléb ‍na plátky a​ opečte ​z‍ obou stran na pánvi ⁤s trochou olivového oleje.
  2. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a⁢ dejte do mísy. Přidejte nastrouhaný ⁤česnek a cibuli,​ posekanou bazalku, sůl, pepř a trochu‌ olivového ‍oleje. Dobře promíchejte.
  3. Na upečené plátky chleba⁤ nanesete připravenou ‍směs z rajčat a ‌ostatních surovin.
  4. Po ⁣ozdobte plátky bazalkou a ​ještě můžete přidat trochu ⁤olivového oleje.
  5. Podávejte ihned, dokud je chléb ⁣ještě teplý.