2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na italskou pizzu s rajčaty a mozzarellou je neodolatelným lahůdkou pro všechny milovníky italské kuchyně. Tenké a křupavé těsto je rozmazleno chutnou rajčatovou omáčkou a na vrch jsou rozptýleny plátky lahodné mozzarelly. Tato jednoduchá, ale přesto úžasná kombinace chutí vám zajistí nezapomenutelný zážitek z jídla. Připravte si tuto lahodnou italskou pizzu s rajčaty a mozzarellou a nadšeně přivítáte chválu od svých hostů.
Suroviny
- Těsto na pizzu
- Rajčatová omáčka
- Čerstvé rajčata
- Mozzarella
- Olivový olej
- Bazalka
- Sůl
- Pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na 220 °C.
- Na pomoučeném vále rozválejte těsto na pizzu a dejte ho na plech vystlaný pečícím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku po celém povrchu těsta.
- Na rozetřenou omáčku rovnoměrně rozdělte rajčata nakrájená na tenké plátky.
- Pokrájenou mozzarellu rovnoměrně rozprostřete na pizzu.
- Pizza ještě posypte bazalkou, solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr můžete ještě pokapat olivovým olejem.
- Pizzu vložte do předehřáté trouby a pečte asi 15-20 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a mozzarella se rozpustí.
- Vyndejte pizzu z trouby, nechte vychladnout a můžete podávat!