15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s rajčaty a bazalkou je klasická lahůdka plná chuti a vůně. Recept na tento oblíbený pokrm je jednoduchý a rychlý, stačí si připravit těsto, rajčata, bazalku a ostatní oblíbené ingredience a nechat troubit. Podívejte se, jak snadné je udělat si domácí italskou chuťovku!
Suroviny
- Těsto na pizzu
- Rajčatový základ na pizzu
- Rajčata
- Sušená bazalka
- Sýr (např. mozzarella)
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Rozválejte těsto na pizzu a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Rajčatový základ rovnoměrně rozetřete po těstě.
- Rajčata nakrájejte na plátky a pokládejte je na pizzu.
- Přidejte sušenou bazalku, sůl a pepř podle chuti.
- Přidejte nastrouhaný sýr a pokapejte olivovým olejem.
- Pizzu pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Po upečení ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.