
Připravte si doma pravou italskou pizzu s mozzarelou dle tradičního receptu. Vychutnejte si křupavé těsto a lahodný sýr mozzarella. Jednoduché kroky, pečeme jako v Itálii.
Jednu z nejznámějších talianských jídel je nepochybně pizza. A zatímco existuje mnoho variant a kombinací v různých částech světa, tradiční italská pizza je obvykle jednoduchá, s maximálně dvěma až třemi hlavními ingrediencemi na horním povrchu. dokonalá pizza vyžaduje rovnováhu mezi chutí bázového těsta, rajčatové omáčky, syru a dalších ingrediencí, ale také vyvážené proporce a chuťové profily těchto vrstev. Italové se domnívají, že méně je někdy více, a to platí víc než kdy jindy, když jde o jejich oblíbené jídlo. Takže dělejme naši vlastní domácí italskou pizzu s mozzarellou.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7g (1 balení) aktivní suché droždí
- 300ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 400g konzervovaných rajčat v šťávě
- 2 stroužky česneku
- Několik lístků čerstvé bazalky
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 200g mozzarelly
- Sůl a pepř
Postup
1. Začněte přípravu těsta. V misce smíchejte mouku, sůl a cukr. Následně, v jiné misce, smíchejte droždí s vlažnou vodou a nechte jej asi 10 minut odpočívat, dokud nezačne bublat.
2.Přidejte do hladké mouky směs droždí a olivový olej. Hnete těsto, dokud se všechny ingredience nespojí a těsto začne být elastické.Poprašte těsto moukou a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 1-2 hodin.
3. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata, česnek, bazalku, olivový olej, sůl a pepř dáme do mixéru a mixujeme, dokud není směs hladká. Z omáčky můžete vynechat česnek nebo bazalku, pokud nemáte rádi jejich chuť. Omáčku necháme odstát,aby se chutě spojily.
4. Preheat the oven to 250°C. If you have a pizza stone,place it in the oven to heat up.
5. Když těsto dosáhne zhruba dvojnásobné velikosti, rozdělíme ho na dvě poloviny. Každou polovinu vyválíme na tenké kolečko, zhruba o průměru 12 palců.
6. Položte těsto na pečicí papír a rozetřete na něm rajčatovou omáčku. Snažte se ponechat okraje těsta bez omáčky pro vytvoření krásného okraje pizzy.
7. Roztrhejte mozzarellu na malé kousky a rovnoměrně ji rozprostřete přes rajčatovou omáčku.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 10-15 minut,dokud okraje těsta nejsou zlaté a sýr je roztavený a bublá. Pizza by měla být krásně zlatá a sýr by měl být rozpuštěný a mírně zhnědlý.
9. Pizza by měla být servírována horká,případně můžete přidat další čerstvou bazalku nebo lžíci olivového oleje pro dokonalou chuť.
Tento recept na tradiční italskou pizzu s mozzarellou je dokonale jednoduchý a výsledkem je dokonale vyvážená pizza s křupavým tenkým těstem, sladkou a zároveň kyselou rajčatovou omáčkou a bohatou chuť mozzarelly. buon appetito!

