1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci chuti v italské pizze s arugulou! Tato lahodná pizza se skládá z tenkého těsta, rajčatové omáčky, čerstvé mozzarelly a pikantní aruguly. Inspirujte se italskou kuchyní a připravte si tuto lahodnou pizza doma!
Suroviny
- 400 g těsta na pizzu
- 200 g mozzarelly
- 100 g cherry rajčat
- 50 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 česneková stroužka
- 100 g čerstvé aruguly
Postup
- Nejprve si připravte těsto na pizzu dle receptu nebo použijte hotové.
- Rajčata nakrájejte na půlky a mozzarellu na plátky.
- Místo troubu na 220 stupňů C.
- Těsto rozválejte na plech a potřete olivovým olejem a prolisujte česnek.
- Rozložte rajčata a mozzarellu na těsto a posypte parmazánem.
- Dejte pizzu do trouby a pečte asi 15-20 minut, dokud nebude těsto zlatavé.
- Na závěr posypte arugulou a můžete podávat.