30. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská pasta carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Italská pasta⁢ carbonara – autentický ⁣italský recept s dobrou dávkou‌ sýra Pecorino Romano, slaniny a​ voňavého ‌česneku. ‌Připravte si tuto jednoduchou, ale lahodnou pastu carbonara a ponořte se do italského⁢ gastronomického ⁤zážitku ve svém vlastním domě. Snažíte se najít⁢ skvělý ⁤večeře ‌nápad?⁢ Vyzkoušejte tuto recepturu nyní!

Suroviny

  • 400 ‌g špaget
  • 200 g slaniny (může být i pancetta)
  • 4 vejce
  • 100‍ g parmezánu (nebo hromada)
  • Čerstvě mletý černý‍ pepř
  • Sojová omáčka (pokud je žádoucí)

Postup

  1. V hrnci připravte⁢ vodu⁣ a přiveďte ji k varu. Přidejte špagety a vařte podle doporučení na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Mezitím ⁢nakrájejte slaninu na menší kousky.
  3. Ve velké⁢ pánvi opečte slaninu na středním​ ohni, dokud neztmavne⁤ a ‌nevytvoří se křupavá kůrka.
  4. V samostatné míse‌ rozmíchejte ‍vejce a přidejte nastrouhaný parmezán. Přimíchejte ‍čerstvě‍ mletý černý ‌pepř podle chuti.
  5. Odstraňte pánvičku se slaninou z ohně a ‍přidejte uvařené ⁣špagety. ‌Promíchejte je se slaninou, aby byly dobře obalené.
  6. Přilijte směs vajec, parmezánu a pepře k ​špagetám​ ve slanině a⁤ okamžitě důkladně⁣ promíchejte. Teplo z těstovin upečuje vejce, ⁤ale nechte směs jen krátce probublat, abyste se vyhnuli tvorbě vaječných hrudkovin.
  7. Na závěr ‌můžete‌ podle chuti přidat sojovou omáčku ‌pro ještě⁢ křupavější chuť.
  8. Servírujte okamžitě⁣ a posypte dalším ​parmezánem a pepřem.