3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta se šunkou je oblíbené italské jídlo, které můžete servírovat jako předkrm nebo lehký oběd. Tato klasická pochoutka spojuje dokonalou kombinaci čerstvého pečiva, oblíbené italské šunky a svěžího bylinek. Užijte si kousky výborného šunky na křupavém chlebu, zastiňte je olivovým olejem a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem. Tato jednoduchá bruschetta je ideální volba pro všechny, kteří si rádi pochutnávají na italských specialitách.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 4 plátky sušené šunky
- 4 plátky sýru
- 2 rajčata
- čerstvý bazalkový lístek na každou bruschettu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Chlebové plátky opečte na grilu nebo v toustovači, dokud nebudou lehce zlatavé.
- Na každý plátek chleba položte plátek sušené šunky a sýr.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a rozložte je rovnoměrně na bruschetty.
- Přidejte bazalkový lístek na každou bruschettu.
- Ochutnejte solí a pepřem.
- Před podáváním pokapejte bruschetty olivovým olejem.