13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Italská bruschetta s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Italská ‌bruschetta s ⁣rajčaty je jednoduchý a chutný recept, který ‍vás zavede přímo do italských kuchyní. ​Tato klasická pochoutka se připravuje⁢ z ⁣pečeného⁣ chleba,⁢ který potíráme olivovým⁤ olejem a přidáváme⁢ na plátky nakrájená čerstvá⁢ nebo sušená⁤ rajčata,⁢ česnek​ a bazalku. Výsledkem je skvělá kombinace chutí‍ a vůní, kterou⁣ si můžete vychutnat jako předkrm⁤ nebo lehký oběd. Recept na italskou ⁤bruschettu s rajčaty je ⁣rychlý, jednoduchý a spletití chutí se jistě stanou⁣ vaší novou ⁢oblíbenou pochoutkou. ‌

Suroviny

  • 4 plátky pečiva ciabatta
  • 4 středně velká‌ rajčata
  • 2 stroužky​ česneku
  • Čerstvý bazalkový listy
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř ⁤podle chuti

Postup

  1. Umyjte rajčata, zbavte je stonků a nakrájejte​ na drobné kostičky.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na⁣ tenké plátky ‍nebo drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu‍ olivového oleje.
  4. Poté ⁢přidejte nakrájené rajčata a ‍česnek.​ Osolte a ​opepřete podle chuti. Poduste je několik minut, dokud rajčata nezhoustnou.
  5. Pečivo ‌opečte na grilu nebo opékátku, dokud nezíská křupavou konzistenci.
  6. Hotové plátky bruschetty vytáhněte z trouby a​ nechejte je trochu vychladnout.
  7. Každý ⁢plátek​ bruschetty potřete ​opečeným česnekem.
  8. Následně na každý plátek rozprostřete připravenou⁣ směs s rajčaty.
  9. Na závěr​ ozdobte ‍čerstvými bazalkovými‍ listy a pokapejte extra ⁤panenským olivovým olejem.
  10. Bruschettu podávejte ihned, nejlépe jako předkrm k italskému jídlu.