8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská bruschetta s cherry rajčátky
zdroj: Recepty 24/7

„Užijte si autentickou italskou chuť s naší bruschettou s cherry rajčátky. Tento jednoduchý a zároveň osvěžující recept vám přinese lahodnou kombinaci‌ jemného pečiva, sladkých cherry rajčátek‌ a šťavnatého bazalkového nálevu. Připravte si tento oblíbený pokrm snadno a rychle ‌a dopřejte si pořádnou dávku italského svérázu na talíři.“

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 250 g cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý bazalkový list
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl ⁢a pepř

Postup

  1. Chleb na grilu nebo v toustovači zprudka opečeme, aby ‌byl křupavý.
  2. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalkové listy nasekáme nadrobno.
  4. Na každý plátek chleba poklademe čtvrtky⁢ rajčátek.
  5. Přidáme ‍plátky česneku a posypeme nasekanými bazalkovými listy.
  6. Zakápneme olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Servírujeme a můžeme ozdobit ⁢ještě několika⁣ celými bazalkovými listy.