21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta je jednoduchý a osvěžující pokrm, který pochází z Itálie. Tato lahodná předkrmová specialita je připravena z čerstvého chleba, který je opečený a poté potřený česnekem a olivovým olejem. Na to se přidává vrstva rajčat, bazalky a sýra. Bruschetta je skvělá volba pro každou příležitost, ať už jde o večírek nebo romantickou večeři. Užijte si autentický kousek italské kuchyně s touto chutnou a snadno připravitelnou bruschettou!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 velká rajčata
- 1/2 cibule
- Čerstvý bazalkový list
- Sůl a pepř na dochucení
Postup
- Na plátky chleba potřeme olivovým olejem a opečeme je na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatě hnědé.
- Ve vhodné míse si připravíme rajče – oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno.
- Česnek oloupeme a rozdrtíme na ploché straně nože.
- Do mísy s rajčaty přidáme cibuli, rozdrcený česnek, olivový olej a bazalkové listy. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Na opečené plátky chleba naneseme připravenou směs a můžeme podávat.