21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Italská bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Italská bruschetta je jednoduchý a osvěžující ⁣pokrm, který pochází z Itálie. Tato ‍lahodná předkrmová specialita je připravena z čerstvého⁢ chleba, který​ je opečený a ⁣poté potřený česnekem a olivovým olejem. Na to⁢ se⁣ přidává vrstva rajčat, bazalky a sýra. Bruschetta je skvělá volba pro každou⁤ příležitost, ať už jde o večírek nebo romantickou večeři. Užijte si autentický kousek italské kuchyně s touto chutnou a snadno připravitelnou bruschettou! ⁢

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 velká rajčata
  • 1/2 cibule
  • Čerstvý bazalkový​ list
  • Sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Na plátky chleba potřeme olivovým olejem a opečeme je na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatě ⁢hnědé.
  2. Ve⁢ vhodné míse si připravíme ​rajče – oloupeme, zbavíme semínek ‍a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno.
  3. Česnek oloupeme a ⁣rozdrtíme na ploché straně nože.
  4. Do mísy s rajčaty přidáme cibuli, rozdrcený česnek, olivový olej a bazalkové listy. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Na opečené plátky chleba ⁣naneseme připravenou směs a můžeme podávat.