23. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský nudlový salát s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský ‍nudlový ⁤salát‌ s‍ krevetami je lahodná exotická pochoutka plná chutí ‌a vůní​ z​ dálného ⁣východu. Vychutnejte si hořké, sladké a pikantní kombinace ⁣ingrediencí v jednom jednoduchém a osvěžujícím jídle. S‌ receptem na ‍indonéský nudlový salát ⁣s ​krevetami si⁢ snadno připravíte skvělou večeři​ plnou exotických ‌chutí.

Suroviny

  • 200g rýžových nudlí
  • 200g krevet
  • 1 červená paprika
  • 1 ⁢mrkev
  • 100g fazolek
  • ½ jalapeňo papričky
  • Čerstvá koriandr
  • 2 ​lžíce⁤ sójové omáčky
  • 2 lžíce ⁣rybí​ omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru
  • 1 ⁤lžička ‌mletého česneku
  • Šťáva ​z⁢ 1‍ limetky

Postup

  1. Uvařte nudle ⁤podle návodu na obalu, ochlaďte pod tekoucí vodou a ⁢nechte okapat.
  2. Očistěte krevety a oloupejte je.
  3. Papriku, mrkev a fazolky nakrájejte⁢ na tenké proužky.
  4. Nasekejte jalapeňo papričku a koriandr na ‍jemno.
  5. Na pánvi si ⁢orestujte krevety a nechte vychladnout.
  6. Připravte si ‌omáčku smícháním sójové omáčky, rybí omáčky, palmového cukru, česneku a‌ limetkové šťávy.
  7. V míse ⁢smíchejte nudle, krevety, zeleninu, jalapeňo papričku ‍a koriandr.
  8. Přidejte omáčku a důkladně​ promíchejte.
  9. Nechte salát ‌odpočinout a ​proklouznout chutě aspoň ‍30 minut.
  10. Podávejte ‌jako předkrm ⁣nebo⁢ lehký oběd.