
Užijte si autentické chutě Asie s receptem na indonéský nudlový pokrm mie Goreng. Naučte se, jak si připravit tuto aromatickou a bohatou nudlovou směs s kuřecím masem, zeleninou a tradičními kořenícími ingrediencemi. Indonéská kuchyně zvládnutelná v pohodlí vašeho domova.
Mie Goreng, což doslovně znamená „smažené nudle“, je oblíbené jídlo v indonéské kuchyni. Tento pokrm je velmi chutný,vydatný a lze ho nalézt na téměř každém rohu v Indonésii. Ať už je to na ulici, v tradičních warungy (místní stravovací zařízení) nebo v luxusních restauracích.
existuje mnoho variant Mie Goreng,ale tento recept je pro klasickou verzi,kterou můžete upravit podle své chuti. Přidejte více chilli, pokud chcete pikantnější verzi, nebo přidejte více zeleniny pro zdravější variantu.Užijte si tento indonéský nudlový pokrm Mie Goreng přímo u vás doma!
Suroviny
- 200 gramů suchých vaječných nudlí
- 2 velké kuřecí prsa, nakrájené na tenké proužky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 vejce
- 1 malá mrkev, nakrájená na tenké proužky
- 2 pražené tofu, nakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce indonéské sójové omáčky
- 2 lžíce indonéské sladké sójové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 jarní cibulka nakrájená na tenké proužky (pro ozdobu)
Postup
- Ohřejte wok (nebo velkou pánev) na střední teplotu a přidejte olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek, smažte, dokud nebude cibule sklovitá.
- Přidejte kuřecí prsa. Smažte, dokud není kuře zcela uvařené.
- Přidejte mrkvi a tofu, smažte dalších pár minut.
- Vložte nudle do horké vody a vařte je podle instrukcí na balení. Poté je sceďte.
- Přidejte nudle do woku a smažte je s ostatními ingrediencemi. Snažte se nudle míchat, abyste zabránili jejich slepení.
- Přidejte sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a chilli omáčku. Důkladně promíchejte, aby byly všechny ingredience pokryté omáčkou.
- Sundejte nudle na stranu woku a rozšlehejte ve volném prostoru vajíčka. Jakmile jsou vajíčka upečená, promíchejte je s nudlemi.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Nyní je váš Mie Goreng připraven k podávání. Na talíři ozdobte pokrm jarní cibulkou.
Tento recept na mie Goreng je jednoduchý a rychlý k přípravě. S těmito kroky můžete mít autentické indonéské jídlo připravené k jídlu za méně než 30 minut.Pokud máte rádi asii, tento recept na Mie Goreng je pro vás ideální. Ať vám chutná!

