6. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský nasi goreng s kuřecím.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng‍ s‌ kuřecím je lahodný​ pokrm plný exotických ‍chutí a vůní. Smažená rýže se‌ spoustou zeleniny, kuřecím masem a míchanými ‍vejci je oblíbená asijská specialita, ⁣která ‌potěší‍ každého milovníka gastronomie. ⁢Připravte si tento lahodný ​pokrm doma a‍ dopřejte si jedinečný ‌zážitek ⁢z indonéské kuchyně. ⁢

Suroviny

  • 300 g uvařené rýže
  • 200 g​ kuřecího ‌masa nakrájeného na kostičky
  • 1 ‍cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
  • 1 pórek nakrájený na kroužky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • krůtí mix ⁢pro dochucení (volitelné)

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a ‍osmahněte cibuli s česnekem a kuřecím masem.
  2. Přidejte mrkev a⁣ pórek a restujte do změknutí.
  3. Přidejte rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
  4. Vytvořte prostor na pánvi pro​ vejce a ​rozklepněte je⁣ do pánve. Promíchejte ⁣s ostatními surovinami.
  5. Přidejte sójovou omáčku, kari‌ koření, cukr a krůtí mix (pokud používáte) a promíchejte.
  6. Počkejte, až se všechny⁢ suroviny​ prohřejí a dochutí. Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Smažte asi 5 minut nebo dokud ⁣není jídlo prohřáté a sladce kořeněné.
  8. Podávejte ihned a můžete ​ozdobit nasekanou koriandrem nebo jarní cibulkou.