6. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng s kuřecím je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Smažená rýže se spoustou zeleniny, kuřecím masem a míchanými vejci je oblíbená asijská specialita, která potěší každého milovníka gastronomie. Připravte si tento lahodný pokrm doma a dopřejte si jedinečný zážitek z indonéské kuchyně.
Suroviny
- 300 g uvařené rýže
- 200 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
- 1 pórek nakrájený na kroužky
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- krůtí mix pro dochucení (volitelné)
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem a kuřecím masem.
- Přidejte mrkev a pórek a restujte do změknutí.
- Přidejte rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Vytvořte prostor na pánvi pro vejce a rozklepněte je do pánve. Promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidejte sójovou omáčku, kari koření, cukr a krůtí mix (pokud používáte) a promíchejte.
- Počkejte, až se všechny suroviny prohřejí a dochutí. Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Smažte asi 5 minut nebo dokud není jídlo prohřáté a sladce kořeněné.
- Podávejte ihned a můžete ozdobit nasekanou koriandrem nebo jarní cibulkou.