15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský nasi goreng s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng s krevetami je lahodné asijské ⁢jídlo plné ⁣exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje křupavou rýži s krevetami, zeleninou a kořeněnými omáčkami, ‍které rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento autentický ‌indonéský pokrm doma⁣ a nechte se unést do světa exotických lahůdek.

Suroviny

  • 400g vařeného rýže
  • 200g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1​ lžička kurkumy
  • sůl a pepř⁢ podle chuti
  • petržel ​na ozdobu

Postup

  1. Oloupejte a ⁢nasekejte cibuli a česnek.
  2. Rozklepněte‌ vejce do mísy a rozšlehejte vidličkou.
  3. Na‌ pánvi rozpalte‍ olej​ a osmažte cibuli a ‌česnek.
  4. Přidejte krevety a smažte dozlatova.
  5. Přisypte rýži, zalijte sójovou omáčkou ‍a posypte kurkumou.
  6. Promíchejte a nechte rýži prohřát.
  7. Přidejte rozklepnutá vejce a promíchejte, dokud nejsou ⁣vejce hotová.
  8. Osolte a opepřete ​podle chuti.
  9. Přelijte na​ talíře a ozdobte nasekanou petrželí.