15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng s krevetami je lahodné asijské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje křupavou rýži s krevetami, zeleninou a kořeněnými omáčkami, které rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento autentický indonéský pokrm doma a nechte se unést do světa exotických lahůdek.
Suroviny
- 400g vařeného rýže
- 200g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- petržel na ozdobu
Postup
- Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek.
- Rozklepněte vejce do mísy a rozšlehejte vidličkou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek.
- Přidejte krevety a smažte dozlatova.
- Přisypte rýži, zalijte sójovou omáčkou a posypte kurkumou.
- Promíchejte a nechte rýži prohřát.
- Přidejte rozklepnutá vejce a promíchejte, dokud nejsou vejce hotová.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Přelijte na talíře a ozdobte nasekanou petrželí.